dinsdag 3 juni 2008

Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje zat eerst in Amstelveen in een royaal woonhuis. Sinds kort is het verhuisd naar de Herengracht in Amsterdam waar het nog net zo verzorgd en smaakvol is ingericht als eerst. Wat te denken van de stoeltjes in de entree, die een rond handvat aan de rugleuning hebben waardoor ze er ineens uitzien als een tas. En het logo, ook zo’n simpele vondst.
De collectie bevat tassen en beurzen vanaf de 16e eeuw. En wat meteen duidelijk is, een tas is niet zomaar een ding, het is een emotioneel voorwerp waar aandacht aan wordt besteed door middel van borduurwerk, kralen en versieringen. Er zijn tassen uit allerlei periodes, in allerlei materialen en vormen.
Op dit moment staat er een collectie ‘groene’ tassen, tassen van hergebruikt materiaal, zoals fietsbanden, bouwvakkerszeil en chipszakjes. Interessant en inspirerend. Jammer dat je ze niet even aan kunt raken, maar dat wordt in de smaakvolle museumwinkel weer goedgemaakt, waar bijvoorbeeld de fietsbandtassen ook te koop staan.
Voor de echte tassengek staan hier ook de tassen van bekende Nederlandse vrouwen die het blad Esta gaat veilen voor een goed doel. Mèt handgeschreven persoonlijke boodschap van de eigenares.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten