donderdag 3 juli 2008

Smoke

Bijna twee uur lang alleen maar rokende mensen zien en er geen last van hebben, dat kan.
De film Smoke gaat over een sigarenwinkelier, Augie Wren (Harvey Keitel), en zijn vaste klantjes, waaronder de schrijver Paul Benjamin (William Hurt) wiens personage gebaseerd is op de schrijver van het script, Paul Auster. De film bestaat uit verschillende verhaallijnen, zo komt een ex-geliefde van Augie de winkel binnen met het verhaal dat hij de vader van haar dochter zou zijn. Verder zien we het verhaal van een beschermeling van Paul, Rashid Cole, die na jaren een ontmoeting heeft met zijn vader. Aan het eind van de film vertelt Augie aan Paul, die inspiratie zoekt voor een schrijfopdracht, hoe hij aan zijn camera komt waar hij elke dag op dezelfde plek, op dezelfde tijd, een foto mee maakt. (Op zich al fascinerend, dat iemand dat doet!).
Ondertussen hangt iedereen in de sigarenwinkel rond, al rokend en kletsend en ontrolt de film zich in een prettig traag tempo. Een sympathieke film.
Ik had Smoke wel op de televisie verwacht in deze rookloze dagen, of misschien kan de protesterende horeca er nog iets mee…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten