zaterdag 28 november 2009

Bedrijvigheid in Schoten (2)

De tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten die begin 2008 in Bibliotheek Noord werd gehouden leverde zoveel reacties, verhalen en nieuwe foto’s op dat er genoeg materiaal was voor een vervolgtentoonstelling. Vandaag plaatste burgemeester Schneiders het laatste voorwerp in de vitrine en verklaarde de expositie voor geopend. Onmiddellijk daarna verspreidden de toehoorders zich tussen de panelen om de tekst en foto’s met aandacht te bekijken. De nostalgie sloeg meteen toe, ‘Kijk, op deze foto staat mijn vader nog en dat is mijn oom die was loodgieter’, en al snel werden er groepjes gevormd om herinneringen op te halen.
Een oudere dame heeft zelf met veel zorg een vitrine ingericht met spulletjes van haar vader’s vroegere beddenwinkel. Tijkstalen, een miniatuurmatrasje, gereedschap en zelfs een peul van de kapokplant heeft zij al die jaren liefdevol bewaard. Wat mooi dat dat op deze expositie een plaatsje krijgt.
De tentoonstelling is samengesteld door de Werkgroep Historisch Schoten en tot 22 januari te bekijken tijdens openingsuren van de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten