donderdag 12 augustus 2010

Doosjes

Galerie Help u zelven in Winterswijk bestaat tien jaar. Om dat te vieren werd aan 50 kunstenaars een doosje gestuurd met de vraag iets te maken rond het thema: ik zou je het liefst in een doosje willen doen.
Op naar Winterswijk dus.
De ingang van de galerie ligt in een steegje, maar de deur is spannend beschilderd. In de witgeschilderde expositieruimte staan de doosjes opgesteld op hoge tafels. Altijd weer verrassend te zien dat elke kunstenaar een geheel eigen interpretatie geeft aan hetzelfde thema. Er waren doosjes met bonbons, doosjes met veren, doosjes met klei, met was, met borduurwerk, met vilt, doosjes waar je in moest kijken, doosjes die uit elkaar waren gehaald, doosjes die totaal verbouwd waren, enfin, de mogelijkheden bleken grenzeloos.
Adri van de Beukel maakte dit grappige hoofd.
Twee kunstenaars lieten zich inspireren door de vroegere knopendozen. Maria Louisa Pineda maakte een prachtig herinneringenschatkistje voor de knopen uit haar familie. Helmie van de Riet pakte het grondig aan en catalogiseerde de knoopjes die ze kreeg van vrouwen uit Sevenum met de bijpassende herinnering op rolodexkaartjes.
Nog maar een paar dagen deze expositie, dus als je in de buurt bent: zwenk even af naar Winterswijk, beslist de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten