donderdag 14 april 2011

Keukenconcerten

Een énig idee: keukenconcerten. Een project van studenten van In-Holland in samenwerking met BUUV. Eten uit een 'vreemde' keuken op drie verschillende locaties, per locatie een gang, met bijpassende muziek. Zo bevond ik me gisteren met een troepje wildvreemden in een huiskamer aan de Nieuwe Groenmarkt. Er speelde een Surinaamse trompettist en er werden Indonesische hapjes geserveerd (de Surinaamse kok was onverwachts verhinderd). Vriendelijke studenten namen onze jas aan en schonken drankjes in. De stemming onder de gasten was nieuwsgierig en welwillend. Na het voorgerechtje stapten we achter onze gids aan richting Koningstraat waar we aan tafel schoven om te genieten van Portugese stokvis en een kikkererwtensalade, terwijl Daisy Correia, volgens haar flyer de jongste fadozangeres van Nederland, de muziek verzorgde. Ondertussen raakten de gasten steeds meer eigen met elkaar. Zo vertelde mijn overbuurvrouw hoe zij en haar man elkaar hadden leren kennen en dat zij een Hoa voeren, een huwelijk op afstand. Ja, zo hoor je nog eens wat.
Het laatste huis bleek de woning van dezelfde man te zijn die daags tevoor met zijn fiets voor mijn deur stond, of ik maar vast de kaartjes wilde betalen zodat de studenten geld hadden om inkopen te doen. Dit was dus de leraar die het hele project in gang gezet had. 'Ja, hij is altijd zò enthousiast, een hele leuke leraar', vertelde de student die ons later weer uitwuifde.
En hij heeft dus een Zweedse vrouw die heerlijke toetjes kan maken weten we nu. Kees Mook speelt bijpassende melodietjes op zijn viool.
Ondertussen was de sfeer in het gezelschap meer dan geanimeerd, er werd nog net niet gedanst, maar het scheelde niet veel en we deden vrienden op voor het leven. Intens tevreden, verbroederd en voldaan keerde iedereen weer huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten