zondag 29 november 2015

Haarlem wat ben je mooi

Fredie Kuiper en Zangstudio Haarlem sloegen de handen ineen en verzorgden gisterenavond een lofzang op de stad Haarlem. Fredie Kuiper staat haar mannetje als zangeres en accordeonist, niet heel professioneel, maar wel heel innemend. Met gevoel voor humor praatte ze de avond aan elkaar. 'Kijk ik krijg een staart!' zegt ze als haar zendertje plotseling op haar rug naar beneden zakt, improviseren kan ze ook.
Zangstudio Haarlem leverde een koor van maar liefst vijftig man/vrouw sterk. Samen met violiste Suzanne Groot en een begeleidingsband zongen ze liedjes over de Bakenesserkerk en de Melkbrug, geschreven door Fredie. De liedjes van Willem Rosehoudt waren allemaal wat experimenteler van klank, misschien dat daarom de Damiaatjes in het eerste nummer niet echt als de Damiaatjes klonken? Enfin, de avond was zeer geslaagd en eindigde met de uitsmijter: Haarlem wat ben je mooi.
Dirigent van deze avond was Petra Ehrismann (van 'mijn' koor Kippevel) en dat deed ze uitstekend.
Links op de foto Sylvia Hubers die gedichten voorlas en begeleidde op de zaag.

1 opmerking:

  1. Voor wie het gemist heeft, een cd met de liveregistratie van het concert is te bestellen op: http://zangstudiohaarlem.nl/product/haarlem-wat-ben-je-mooi/

    BeantwoordenVerwijderen