zaterdag 10 december 2016

Open Badkuip

Gisteren was de tweede editie van de Open Badkuip in Badhuis Leidsebuurt. Een avond waar iedereen die zich geroepen voelt iets mag zingen, voordragen of declameren. Dit keer was het thema Erwtensoep en wildfazant waar niet iedereen wat mee kon of zich aan hield maar dat mocht de pret niet drukken.
Er waren zeven optredens van maximaal tien minuten, een goed idee, dat houdt vaart er lekker in: het bandje Purplex dat ik  daar al eerder zag, Jan-Willem van Velzen met een gedicht over peren en Rob Borst die spontaan had bedacht om op te treden met een song van Bob Dylan. 'Heb je al eerder gezongen?' vroeg spreekstalmeester Jervis. 'Nee nog nooit' antwoordde Rob en eerlijk gezegd dat was ook wel te merken. Maar, dat kenmerkt de sfeer van de avond, het publiek loodste hem er zachtjes doorheen door wat mee te hummen en aanmoedigend te applaudiseren.
Slotstuk van de avond was de samenwerking tussen Tom de Haan, stadsdominee, en Joshua Baumgarten, (helaas niet in de race voor stadsdichter) twee mannen met een boodschap. Een mooie combi, de po√ęzie van Joshua en de saxofoonmuziek van Tom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten