maandag 20 maart 2017

Cajanus

De rij op de Grote Markt voor de Bavo was al veelbelovend gisterenmiddag en ja hoor, de laatste voorstelling van Cajanus een gigantische opera was dan ook uitverkocht. Fijn voor iedereen die hier zo hard aan heeft mee gewerkt.
Cajanus vertelt het verhaal van de Finse reus Daniël Cajanus, die in de 18e eeuw in Haarlem kwam wonen en in een menagerie tentoongesteld werd. Cajanus ligt begraven in de Bavo waar nu dan de voorstelling plaats vond.
Alles klinkt prima, van de solisten tot en met de koren en er is goed gebruik gemaakt van de ruimte in de Bavo. Hier en daar hoorde ik ook even het orgel van de Bavo, heel subtiel. Leuk dat er ook een kinderkoor meedeed. Jammer dat er vanaf de hoge tribune soms een kroonluchter in de weg hangt. Opvallend is de aankleding: de spelers zijn gehuld in jassen en truien die gemaakt zijn van dekens. Het geeft een heel kleurig effect en straalt meteen warmte uit, heel prettig in de koude Bavo. De make-up van de koren is heel simpel: witte gezichten met een soort zwarte maskertje of pandaogen, het is buitengewoon effectief en sprekend.
Attent dat er een betiteling verscheen op één van de pilaren. Helaas (misschien omdat het overdag was) kwam ik daar pas na een uur achter. Ook heel fijn dat er verwarmde kussen te huur waren.
Klik hier voor een filmpje met een impressie.
De foto is gemaakt door Rob Veltkamp en afkomstig van de Facebookpagina van de Grote of St-Bavokerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten