vrijdag 9 november 2007

Tante Patent

Als je zo’n leuke flyer ziet, verwacht je natuurlijk ook een hele bijzondere voorstelling. Nou, dat is Rieks Swarte ook weer uitstekend gelukt. Het verhaal over tante Patent is van Annie M.G.Schmidt. Als Tante een perenboompje plant stuit ze op een grote pot. Haar huisarts (dokter Virus!) heeft wel oren naar die pot en neemt hem mee. Dan komt er een Batavier opdagen (het is een verhaal van A.M.G…) die zijn offervat (wat de pot blijkt te zijn) opeist. Tja, dan volgt natuurlijk een hilarische speurtocht naar de pot met een woedende Batavier en een kalmerende Tante Patent en een heel dorp in opschudding.
Rieks Swarte heeft zich weer uitgeleefd in de meest fantastisch simpele, maar o zo geniale decors: een huis als een uitklapboek, een opklapontbijt, een gehaakte potplant (duidelijk dood!) en poppen die bespeeld worden door zeer zichtbare acteurs die je al snel vergeet, òf die net zo leuk zijn als de pop-acteur. Voor een bijna onmogelijk rekwisiet zoals een vliegtuig maakt hij er gewoon een van bordkarton en een paar knipperende fietslampjes, je fantasie doet de rest.
De acteurs zijn ook geweldig, met name Ferdi Jansen, die met zijn harige benen in keurig gehaakte slofjes een zeer geloofwaardige Tante is en Rogier in ‘t Hout die van het ene typetje in het andere vliegt. Een familievoorstelling om van te smullen, nog vanavond en morgenavond in de Toneelschuur en als je deze kans mist, ook nog in december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten