zaterdag 15 december 2007

Luna

Gisteren werd Luna, het Haarlemse uitgaanskrantje van Marcel Schmidt, twintig jaar. Tout Haarlem was samengehoopt in het Patronaat om dit mee te vieren. Na een optreden van Badmutsz (dat ik zelf gemist had maar `iets artistieks´ was volgens mijn buurvrouw), reikte Marcel Schmidt het boek ´Sterren en streken´ uit, een bundel columns uit 20 jaar Luna, aan de schrijver Warry van der Leen. Dat schrijver en uitgever elkaar al jaren kenden bleek wel uit het informele overhandigingsgebaar dat Marcel gebruikte: ´Hier!´. Warry kreeg tot zijn afgrijzen/blijdschap nog een kleinood van Piet Zwaanswijk, voor op de schoorsteenmantel.
Daarna was het tijd voor feestmuziek. Marcel had, volgens eigen zeggen, enige maanden gitaarles genomen en speelde met zijn band een aantal Bob Dylansongs waar hij verrassend genoeg het juiste stemgeluid voor bleek te hebben.
Vervolgens was de beurt aan Jan Rijbroek, ´herkenbaar aan géén paardenstaart´ die op het podium zijn eigen feestje vierde.
Slotstuk van de avond was een hardrockparodieband, een kruising tussen AC/DC, Jon Bon Jovi en Kiss. Mèt zangeres, en weest niet langer bedroefd dames en heren, Mariska Veres IS ALIVE!
Waarna de menigte zich samenpropte om in het Patronaatcafé tot in de kleine uurtjes verder te gaan feesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten