vrijdag 30 mei 2008

Martha Wainwright

Ze komt uit een zeer muzikale familie deze Canadese Martha Wainwright: haar moeder is al sinds jaar en dag een duo met haar tante (Kate en Anna McGarrigle), haar vader zingt (Loudon Wainwright III) en haar broer Rufus heeft onderhand als enigszins excentrieke zanger een cultstatus bereikt.
Zoveel mensen als bij een concert van Rufus krijgt ze niet op de been, maar gisteren was Paradiso toch aardig gevuld. Ze heeft een stem waar je glas mee kunt snijden maar die in de paar Franse liedjes die ze zong toch ook weer warm en zwoel klinkt. Met wat charmante Nederlandse zinnetjes palmt ze de zaal in en gaat los met haar enorme volume.
Het geluid is niet super, af en toe knalhard of rondzingend, maar aan Martha ligt het niet, die gooit alles in de strijd. Wat Lee Towers heeft met zijn arm heeft Martha met haar been, een soort majorette-knieoptrek-beweging. Ze zingt niet alleen haar eigen nummers maar ook See Emily play van Pink Floyd en een fantastische bewerking van Stormy Weather als laatste toegift.
Nu wil ik graag nog de rest van de familie zien optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten