dinsdag 9 december 2008

Kan weg!

Zie je wel, het is helemaal niet gek om een labeltje van een hoofddoek te bewaren! Het kan zelfs nog wel eens te pas komen voor een tentoonstelling! Vandaag was ik bij de expositie: Kan weg, in het Noord-Hollands Archief, die gemaakt kon worden bij de gratie van bewaarders zoals ik! Het is een bescheiden tentoonstelling, maar wel smullen voor de liefhebbers. Efemeer drukwerk (naar het Griekse Ephemeros wat ééndaags betekent) is hier bijeen gebracht. Niet alleen affiches en uitnodigingen maar ook verpakkingszakjes, sinterklaasinpakpapier, drie platgetrapte sigarettendoosjes, toegangkaartjes en menu’s zijn hier zorgvuldig uitgestald.
Het hoogtepunt voor mij als plakboekenmaniak is het dikke plakboek dat meneer van Breugel voor zijn kinderen maakte ("aangelegd door papa, 1830"). Hierin zijn actuele plaatjes, spotprenten, poesieplaatjes, uitnodigingen en nog veel meer geplakt. Waarschijnlijk is het erg vaak doorgekeken want het hangt volkomen uit elkaar. Bezoekers kunnen het digitaal doorbladeren.
Deze tentoonstelling (nog tot en met 10 januari) is een tip als je van papiertjes of mooie lettertjes houdt. En dat gratis affiche dat de bezoeker mee mag nemen gaan we nu natuurlijk allemaal zorgvuldig bewaren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten