maandag 24 juni 2013

Dag van de Architectuur (2)

Wat is Het Hello I'm local Hostel een leuk hotel! Het is opgebouwd uit vier pandjes in de Spiegelstraat die al eeuwen leeg stonden. Tijdens de Dag van de Architectuur was er gelegenheid om er rond te kijken wat ik natuurlijk graag deed.
Op de vloer van de foyer liggen simpele klinkertjes. Er staat een grote tafel en wat bankjes en aan de bar kun je je inschrijven of er iets te drinken bestellen. Het gastenboek ligt op een tafeltje dat is gemaakt van een oude koffer. Alle kamers zijn anders ingericht maar wel allemaal op dezelfde frisse en vrolijke manier. De wanden wit, licht hout op de vloer en met grappige oer-Hollandse details. Er zijn bedlampjes gemaakt van boerenbonte kop en schotels, kastjes van schoenpoetsdozen en kussenslopen gemaakt van geruite theedoeken. In de badkamers een oude houten ladder als handdoekenrekje.
Elke kamer heeft een passende naam gekregen. In de Old School Room hangt een oude landkaart van Nederland met daarnaast een stel gymnastiekringen. In de kamer Ondergeschoven Kindje (hier was kennelijk geen Engelse vertaling voor) biedt een uitgetrokken bed plaats voor een extra persoon terwijl twee andere gasten in de bedstee erboven kunnen overnachten. Dit alles in fris wit met een toefje blauw. Superorigineel is de wand bovenaan de trap opgebouwd uit speculaasvormen, typical Dutch!
Geweldig qua aankleding en locatie, de Spiegelstraat ligt maar een paar honderd meter van de Grote Markt af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten