woensdag 7 januari 2015

Parkland

Parkland is het ziekenhuis waar geprobeerd werd het leven van president Kennedy te redden na de moordaanslag in 1963. De film Parkland gaat over het moment van de aanslag en de drie chaotische dagen erna. Het beveiligingsteam van de president wordt gevolgd, het medisch team in Parkland, maar ook de man die toevallig de aanslag filmde en de broer van de waarschijnlijke moordenaar Lee Harvey Oswald.
Parkland is een erg boeiende, spannende film geworden waarin je duidelijk mee beleeft hoe onthutst en confuus iedereen is na de aanslag en onmiddellijk aan het handelen slaat. Zo moet het lichaam van Kennedy zo snel mogelijk naar Washington maar hoe krijg je zo gauw een grote lijkkist op een waardige manier een vliegtuig in als je niet wilt dat het in de bagageruimte belandt.
Schokkend is het te zien dat de familie van Oswald bijna direct met de nek wordt aangekeken. Op zijn begrafenis zijn er zelfs geen dragers bereid om te helpen. De moeder van Oswald blijft ervan overtuigd dat hij in dienst van de Amerikaanse regering was, dit is de enige verwijzing in de film naar een complottheorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten