vrijdag 13 februari 2015

Zingen in de bieb

Je kunt Nederlands leren door te praten maar ook door te zingen. Dat is het idee achter de zangavond voor buitenlanders die gisteren in de bieb werd gehouden. Zo'n stuk of veertig mensen, taalmaatjes met hun pupil of mevrouwen met hun hulp verschenen gisteren in de Doelenzaal. Nederlanders en buitenlanders werden door elkaar gezet zodat er meteen hulp kon worden geboden als de tekst niet duidelijk was. En die tekst bleek inderdaad niet altijd even duidelijk. Wat betekent Gij in het liedje Vader Jacob? En wie is die Vader Jacob eigenlijk?
Toen we het liedje gingen zingen Als er nooit meer een morgen zou zijn zei de blonde krullenbol voor me tegen haar Syrische buurman: 'Van Marco Borsato! Dat is een hele beroemde Nederlandse zanger, ken je hem?' De man keek haar trouwhartig aan maar had geen idee. 'Depressing' vond de grote Schot die naast mij zat het lied en misschien was het inderdaad niet zo'n heel goede keus qua tekst voor deze doelgroep. Niettemin liet hij zijn mooie bariton wel goed horen.
Andere liedjes die we op deze avond zongen waren: Hoofd, schouders, knieën, teen, echt een praktisch lied om woordjes te leren, Lang zal ie leven, hier werd het Hieperdepiep heel serieus geoefend en als uitsmijter Aan de Amsterdamse grachten. Alles onder leiding van Desirée Verlaan. Al met al een gezellige en hopelijk leerzame avond.
12 Maart is er weer een zangavond, gratis entree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten