dinsdag 14 juli 2015

Jouw vierkant

Een geweldig concept: een kringloopwinkel waar je per maand of week een plank of stelling kunt huren om je eigen spullen aan de man te brengen. Nu hoef je niet meer voor dag en dauw op Koningsdag met je kleedje op pad. In Elst is sinds een paar maanden zo'n winkel: Jouw vierkant.
De winkel is ruim en overzichtelijk en door het concept is er een grote variatie in het aanbod. Ik zag naast boeken, kleding en huisraad ook veel zelfgemaakte spulletjes. Iemand die ijverig babysokjes breide maar ook lagen er machinaal gebreide truitjes met ingebreide naam die je op bestelling kunt kopen. Ideaal als je iets wilt uitproberen.
Het leukste artikel was echt iets bijzonders: Cigar Box Guitars, ofwel gitaren gemaakt van sigarenkistjes zoals het al in de slaventijd gedaan werd. Jan Derksen maakt ze en geeft er ook nog wat informatie over. Zo weet hij dat de Cigar Box Guitar in de VS helemaal in is en dat er zelfs Cigar Box Guitar festivals zijn. Bij de gitaar hoort ook een echte bottleneck, een afgezaagde glazen flessenhals om slide te spelen.
Ik wil graag een Jouw vierkant in Haarlem. Wie heeft zin in een uitdaging?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten