woensdag 17 september 2008

Café Globaal

Hoe ze verliefd op elkaar werden vroeg Frénk van der Linden aan het Ghanees/Nederlandse stel. Nou, simpel, ze botsten al fietsend tegen elkaar op en het was gebeurd! Romantisch! Frénk van der Linden en Annet de Groot promootten gisteren in Café Globaal hun boek Let's make love, 27 onmogelijke stellen. Twee van die stellen waren gisteren in het stadhuis waar, ter ere van Prinsjesdag, gisteren het Café Globaal werd gehouden. Ik had niet het idee dat de echtparen veel last hadden van multiculturele verwikkelingen, al was wel duidelijk dat het ene paar veel meer woorden nodig had dan het andere.
Behalve dit aardige interview waren er deze avond nog meer agendapunten: Peter Bruyn was gekozen om de Houtrede uit te spreken. Hij gaf het stadsbestuur enige tips mee: Haarlem autovrij door middel van de Velib, (de vrije fiets die in Parijs een groot succes is), een forensen-tax en een baan-om-de-hoekpremie, en de strijd aanbinden met telemarketeers door alle 023 nummers voor hen te blokkeren. Ik zou zeggen, dames en heren, doe er uw voordeel mee!
Vervolgens deed een mevrouw haar standpunt uit de doeken over kernenergie. Zij wilde vooral de jongeren bewust maken omdat die niet erg op de hoogte zijn van de voors en tegens. Er zat nauwelijks een jongere in de zaal dus ze schoot er niet veel mee op.
Ontspanning was er ook: Larry Cook ofwel Maarten Veldhuis speelde wat prettige liedjes van zijn CD The love interest en Hans Plomp die alweer 40 jaar schrijver is las zijn gedichten voor.
Een leerzame avond, voor een helaas wel wat slechtgevulde zaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten