donderdag 3 september 2015

Victoria

De film Victoria baarde nogal wat opzien omdat de film in één take van ruim twee uur is opgenomen. Of dat nou zoveel toevoegt aan de film weet ik niet. Het is natuurlijk erg knap en een enorme prestatie van de cameraman maar het resulteert ook wel in erg veel wiebelige irritante beelden. Bij een ritje in de auto werd ik bijna plaatsvervangend wagenziek, niet erg fijn. Verder hield het me erg bezig hoe de film was geproduceerd, hoe vaak was er bijvoorbeeld gerepeteerd, was er een vast script of werd er ook geimproviseerd, en in gedachten zag ik ook steeds mensen buiten beeld heen en weer rennen om te zorgen dat de juiste personen op tijd met nepbloed werden besmeurd.
Enfin, het verhaal: de Spaanse Victoria (een knappe rol van Laia Costa) woont al drie maanden in Berlijn maar spreekt nog geen woord Duits en kent ook nog niemand, op zich al wat naïef. Maar hoe onnozel kun je zijn om als jong meisje in het holst van de nacht met vier wildvreemde engerds mee te gaan. En vervolgens ook nog mee te helpen aan een 'klus' zonder te weten wat dat ook maar bij benadering in zal houden. De klus verloopt nogal klunzig en loopt gaandeweg steeds meer uit de hand.
Het eerste deel van de film kon beslist een half uur ingekort, zo oninteressant als al dat geklets tussen de vijf is. Gelukkig is het tweede uur een stuk boeiender en wordt zelfs spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten