zaterdag 31 oktober 2015

Kunstlijn (2)

Om de bomvolle Vishal tijdens de opening van de Kunstlijn te vermijden zochten wij naar een locatie die al open was tijdens deze 'Nacht van de Kunstlijn'. We kwamen terecht in de Smedestraat in het huis van Chrystl Rijkeboer. Haar werk is heel herkenbaar, ze maakt maskers en huisjes van mensenhaar. Ze vertelde dat ze het haar ophaalt bij de kapper en er dan zelf garen van spint. Met dat garen haakt ze haar werk en soms punnikt ze er ook mee, bijvoorbeeld de laddertjes die naar de huisjes leiden.
Voor de serie Superheroes fotografeerde haar man vijf kinderen van twaalf jaar die een masker van haar hand dragen (zie foto). De hele serie is dit weekend te zien in de Engelmunduskerk in Velsen.
In Chrystl's huis was veel te zien, ze had ook echt een looplijst gemaakt. Van Merel Slootheer een paar met plantjes begroeide pumps, van Caroline de Bruijn enkele met touw omwikkelde objecten en van Ella Nitters heel fijn getekende prenten. Intrigerend was het filmpje van Ikram el Messaouidi die steeds verder en verder inzoomde op een kring madeliefjes, zodat het bijna hypnotiserend werd.
Toen we eindelijk uitgekeken waren in dit leuke huis (en wát voor een huis, ik wil ook in de Smedestraat wonen!) was het net tijd voor een optreden van Lucia Hoenselaars met een paar mooie liedjes. Een fijne avond om de Kunstlijn mee te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten