zaterdag 22 december 2012

Alice in Wonderland

Gisteren gezien in de Schouwburg: de bewerking van het bekende verhaal van Lewis Carroll door Leopold Witte en Geert Lageveen.
Eigenlijk is Alice in Wonderland een heel onbegrijpelijk verhaal voor kinderen, vol met onlogica en filosofische uitwijdingen maar Tjitske Reidinga als Alice sleept de aanwezige kinderen vrolijk mee in deze fantasiewereld.
Het decor is fleurig en simpel: een stel kasten waar mee rond gereden wordt en waar Alice in- en uitstapt en daar groter dan wel kleiner uitkomt (dankzij haar kleine stand-in), een rij tafels die ter plekke worden gedekt voor de thee en als Alice in de schacht valt wordt dat heel slim getoond door een boom simpelweg omhoog te trekken zodat het lijkt of zij een val maakt.
Het Holland Symfonia (ruim 50 man sterk!) speelt prachtig, eerst op de achtergrond, maar is later op de voorgrond heel kleurig aanwezig. Ze spelen onder andere Sjostakovitsj en Prokovjev, maar ook een heel oud nummer van Orkater: Dichtgevroren vijver, leuk om dat weer eens terug te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten