vrijdag 28 december 2012

Patronaatcafé


Het is niet echt een café, het Patronaatcafé. Je kunt er niet lekker zitten om iets te drinken, er staan amper drie barkrukken, maar het is dan natuurlijk ook voor de muziek bedoeld. Sinds de verbouwing deze zomer is het café wat handiger ingedeeld, de toiletten zijn naar boven verhuisd zodat je je niet meer door een eventuele menigte hoeft te worstelen bij het podium en de DJ staat op een preekstoel.  De bar ziet er tegenwoordig uit als een soort draaimolen, rond en kleurig, versierd met kitscherige lampjes. Joshua Baumgarten heeft al ijverig overal posters opgehangen voor zijn komende event, vrolijk plaatje wel. Ook fijn dat er tegenwoordig een uithangbord hangt, voor de nieuwe bezoekers.

Gisteren was het weer druk, Lake Superior speelde er hun aangename Americana.
Indrukwekkend was de stilte die viel toen zanger Jeroen te Loo een nummer opdroeg aan de pas overleden Dick van der Giessen, een erg mooi liedje trouwens.
Helaas speelden de Marginalen niet, maar wel een invalbandje met een leuke ingeblikte sound. De zanger herken ik nog uit The Shit. Rubber Maid? Rubber Mate? aah! Rubbermade!, een heel aardig driemansbandje met drum, contrabas en banjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten