donderdag 29 augustus 2013

Borgman

De nieuwste film van Alex van Warmerdam, Borgman, is weer een bizar sprookje geworden.
In zijn hol in het bos wordt de zwerver Borgman opgejaagd, hij waarschuwt zijn kornuiten en even later zien we hem doodleuk bij villa's aanbellen om te vragen of hij een bad mag nemen. Bij Marina lukt hem dat, alleen mag haar man er niets van weten. Ze laat hem zijn intrek nemen in een tuinhuisje en in no time heeft hij de touwtjes van de hele familie in handen. Zo wil hij de plaats van de tuinman innemen, dus die moet het veld ruimen. Samen met zijn compagnons haalt hij vervolgens de complete tuin overhoop. Ondertussen fluistert hij Marina de engste dromen over haar man in, waardoor zij van hem af wil, iets waar Camiel zijn hand niet voor omdraait.
Enfin, de film is speels, boosaardig, maar met een zwart komisch tintje. Er blijven nog heel wat vragen onbeantwoord, maar dat is ook wel weer de charme van de film, je kunt er nog uren over doorpraten.
De Vlaamse Jan Bervoets speelt Camiel, terwijl Alex van Warmerdam, Annet Malherbe en Eva van de Wijdeven kleinere rollen vervullen. En 'onze' Bert Bunschoten schittert in een piepklein rolletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten