zaterdag 17 augustus 2013

Rustpunt

Op de weg naar het Otterlo fietsten we langs een soort boekenstalletje. Ik dacht een Little Free Library te ontdekken maar het bleek onderdeel van een 'rustpunt' te zijn. In het stalletje, een soort houten tent, lagen volop boeken. Met een briefje erbij waarop stond dat je gerust lekker een boek mocht gaan lezen en als het je beviel kon je het meenemen voor een zelf te bepalen waarde tussen 5 en 50 cent. Graag in het blikje stoppen. Je mocht ook het toilet gebruiken, je band plakken, koffie of thee zetten of in de ijskast een blikje fris pakken. Allemaal voor een zelf te bepalen bedrag. Wat aangenaam! En wat een vertrouwen!
Het rustpunt bleek onderdeel uit te maken van een hele keten van punten. Fanatieke wandelaars en fietsers weten dit vast allang, maar voor mij was het nieuw. Via de website rustpunt.nu kun je ze allemaal vinden: eenvoudige onderkomens langs wandel- en fietsroutes waar je even bij kunt tanken. Sympathiek!
Ons rustpunt lag in de beeldentuin van Galerie Zuid. We vielen van de ene verbazing in de andere. Overal stonden kleurige keramieken kippen, konijnen, een uil, een koe. De omheining van de tuin zag er ook zeer bijzonder uit, hoekige pilaartjes die naast elkaar opgesteld een hek vormden. Bij nader inzien bleken het doodgewone verroeste conservenblikken te zijn, een vondst! Ook een blauw hek bleek opgebouwd uit blikken: Karvan Cevitam, die eerst
door de passanten waren leeggedronken en vervolgens door de zon verschoten zodat ze nu bijna alleen nog maar een blauwe kleur hadden. Ingenieus door zijn eenvoud.
Een rondje om het huis leverde nog veel meer vondsten op. Hier woonden twee verwoede verzamelaars die graag meer met hun spullen doen dan neerzetten. Op een hekwerk aan de rand van het erf was werkelijk van alles vastgetimmerd: roestige zagen, bakblikken, fietswielen, alles wat maar een vorm had. Door zon en regen verweerd is inmiddels alles roestig en verkleurd waardoor alles wonderlijk goed bij elkaar paste.
In een kraampje stonden nog vele beeldjes, serviesgoed en allerhande keramiek, allemaal te koop voor kleine prijsjes. En dan zijn we nog niet eens binnen geweest, waar nog veel meer te zien was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten