zondag 21 december 2014

De Rouwrevue

Als het niet zo koud en ongezellig verlicht was zou je het kerkje/theater Nieuw Vredenhof gerust intiem kunnen noemen. Ongewild paste het nu wel goed bij de voorstelling van Mylou Frencken en Pieter Tiddens: De Rouwrevue.
Mylou Frencken verloor acht jaar geleden haar man. 'Hoe besta je na' vroeg ze zich af en daarover maakte ze deze voorstelling. Grappige sketchjes met typetjes die over een begrafenis napraten, mooie liedjes, verhalen en ervaringen, maar ook een rouwquiz waarin het publiek betrokken wordt.
Als Mylou voorstelt dat het publiek aan zijn buurman vraagt waarom die hier is, blijkt dat er naast opvallend veel uitvaartbegeleiders ook veel familie en vrienden in de zaal zitten want Mylou is namelijk jarig. Dit levert natuurlijk een spontaan 'Lang zal ze leven' op, een mooi contrast in een Rouwrevue.
In de pauze (met cake!) kan het publiek op een briefje schrijven om wie ze rouwen. Na de pauze lezen Mylou en Pieter ze voor, vrijwel zonder commentaar, maar dat is ook niet nodig. Het is aangrijpend in zijn eenvoud.
Dan ruimt Pieter de piano op en rijdt die weg, als was het een baar en dansen ze een laatste dans. Mylou blijft dansend achter terwijl haar partner verdwijnt. Een mooi slot van een grappige, mooie en ontroerende voorstelling.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten