vrijdag 26 december 2014

Een hoogst merkwaardige winteravond

Op deze 'hoogst merkwaardige winteravond' bevinden wij ons in een balzaal tijdens een verrassingsfeestje voor gravin Mary. De entourage is gemaakt van karton: kartonnen kroonluchter, kartonnen kandelaars, een kartonnen servieskast met daarin, jawel een kartonnen servies. Geniaal in al zijn eenvoud. Op de tafels zijn borden en bestek geschilderd. We mogen niet zomaar ergens gaan zitten want huismeester Max regelt de tafelschikking. Daar wordt geklopt, de gravin komt binnen in haar reisjapon (heel geestig gemaakt van verhuisdekens). Ze moet even bekomen van de verrassing en ondertussen krijgen wij soep.
U snapt het inmiddels wel, we bevinden ons op de nieuwste produktie van Groots en meeslepend, theater en diner in één.
Ik heb een erg gezellige buurvrouw en terwijl wij fietsvakantie ervaringen uitwisselen treedt speciale gast van de avond Huub van der Lubbe op, een bofje voor mij, als De Dijkfan. Voor hem is het een familiefeestje want zijn vrouw zorgt voor de catering en dochter Mira zit in het publiek.
Het is een bont gezelschap, Elsje de Wijn (van nee Karel, nee! wie kent het nog?) speelt de gravin en in de keuken roert ook Maroeska Metz in de pannen, die van de beroemde krul én ze speelt viool in het huisorkestje. Huismeester Max is uiteraard Steef de Jong himself, Hij regelt de avond, zingt liedjes en praat de verschillende scènetjes aan elkaar.
Eigenlijk heeft het verhaal niet veel om het lijf maar ik had toch een reuze leuke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten