zaterdag 20 december 2014

Haarlem leest voor

Geen wereldrecord gehaald, maar wel een topdag! Vandaag deed Bibliotheek Zuid-Kennemerland een wereldrecordpoging Aaneengesloten Voorlezen. Om negen uur kwamen de eerste voorlezers al binnen, om half tien stond de rij al van Coffeestar tot aan de uitleenbalie en een paar kwartier later slingerde de rij ook nog heen en weer door de jeugdafdeling. Met zoveel mensen moest het wereldrecord wel binnen ons bereik liggen (2500 mensen was het streven, maar met 2014 waren we er ook al). De wachttijd in de rij liep op tot wel een uur, maar niemand mopperde, niemand klaagde. Er werd muziek gemaakt, er liep een goochelaar rond, de kerstman was er, twee Kenau's (er werd gelezen uit het boek Kenau van Tessa van de Loo) en er waren kerstkoekjes. De stemming in de rij was opgewekt en licht gespannen, je zou maar net iets verkeerds doen waardoor we het wereldrecord niet zouden halen.
Tegen één uur droogde de stroom bezoekers op, het personeel werd bij elkaar geroepen om ook nog een zin te lezen en toen was het echt over.
1135 mensen hebben meegedaan, ook nog hartstikke veel. De opbrengst van deze dag is voor het Glazen Huis, dinsdag valt de donatie daar in de bus.

1 opmerking: