donderdag 12 maart 2015

DWDD pop up museum

Leuke idee, tien kunstliefhebbers laten grasduinen in de depots van verschillende musea en een eigen expositie laten samenstellen. De Wereld Draait Door bestond tien jaar en kreeg het voor elkaar. Tien regelmatige gasten van het programma mochten elk een kamer inrichten in het Allard Pierson Museum. Zoals te verwachten leverde dat tien totaal verschillende kamers op, juist daardoor zo leuk. De begeleidende teksten geven een idee waarom juist gekozen werd voor deze werken.
Marc Marie Huijbregts koos een wand vol portretten omdat hij volgens zijn tekst steeds naar de ogen werd toegezogen.
Cecile Narinx zocht het in mode en schoenen van het ontwerperscollectief GILL, met onder meer een rubberschoen met aangebreide sok, ooit waarschijnlijk superhip. Herman Pleij koos voor middeleeuwse beelden uit het Catherijne Convent.
Mijn favoriet was de kamer van Nico Dijkshoorn, een aantal portretten en een paar stillevens van gedekte tafels waar hij vaak geestige teksten bij schreef, bijvoorbeeld: 'Waar nu die kast staat komt een sauna voor de gasten'  bij een schilderijtje van een oud boereninterieur. En zo fijn dat je zijn stem er dan niet bij hoeft te horen.
Nog te zien tot 26 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten