donderdag 13 augustus 2015

De Parade

De Parade zag er prachtig uit gisteren in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Veel oude circustenten op het veld, sommigen met een heuse fontein op het dak en in het midden een ouderwetse zweefmolen.
Voor de artiesten geldt denk ik: hoe beroemder je bent hoe groter je tent. Aanstormende talenten Marijn Brussaard en Elias de Bruyne traden met hun Varietyshow op in een soort blokhut, met de tropische temperaturen van gisteren was het een sauna gelijk. Een show met soms wat melige, soms hilarische grappen en veel fysiek theater.
Ellen ten Damme mocht met haar gevolg in een veel grotere circustent. Een show met mooie liedjes en goede muziek maar wel met de haast onvermijdelijke handstand. Dat weten we nu wel.
In een weer wat kleinere tent zong Beatrice van der Poel nummers van Jimi Hendrix, tot mijn verbazing vertaald in het Nederlands. Niet altijd even geslaagd, hoewel het tegelijk weer iets heel  eigens had. Purple Haze wordt Blauwe Waas maar Foxy Lady had ze dan weer niet vertaald. Ik weet niet goed wat ik verder van haar show vond, door het vele gewapper met een verenjas was het toch een beetje een oud meisje dat in de hippietijd is blijven steken.
De Parade is al jaren een succes en ook gisteren werd het in de avond behoorlijk druk. Opvallend is hoe schoon het terrein blijft, dat er heel veel gratis toiletten zijn en dat je niet met plastic muntjes hoeft te betalen, heel fijn allemaal. En, altijd leuk, hier kun je je idool in het wild tegenkomen. Harry Piekema bijvoorbeeld (van de AH reclames),  Annemarie Oster of Loes Luca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten