dinsdag 4 augustus 2015

Vormidable (2)

Opvallend aan de expositie Vormidable in Den Haag is dat het zoveel extremen bij elkaar zijn. In museum Beelden aan Zee vind je bijvoorbeeld een installatie waarin je letterlijk een minuut vacuĆ¼m kunt worden gezogen, als een hamlapje. Er staat niemand bij om je in het plastic te helpen maar op een filmpje zien we hoe kunstenaar Lawrence Malstaf zelf, (neem ik aan) zich in allerlei standen laat pletten. Heel merkwaardig. Vlees was ook voor Berlinde de Bruyckere een inspiratiebron. Zij maakt lichaamsdelen (lijken het) van was in een 'levens'echte lijkkleur. Je moet ervan houden.
Fred Eerdekens maakt weer heel ander werk, een krullende slinger aan de muur laat zich  vanaf een bepaald punt lezen als het woord 'Landscape'. In het groot vinden we dit werk terug op het Lange Voorhout. In de categorie merkwaardig is hier ook een auto van Peter de Cupere te zien, of beter gezegd, te ruiken. Hij werk namelijk veel met geur en deze auto, die in een kas staat en bedekt is met aarde en nepgras zou moeten ruiken naar een Toscaanse zomer. Ik zou het zelf omschrijven als een muffe lavendelgeur. Ook op het Lange Voorhout kun je je laten opsluiten en wel in een getraliede cel, kosten € 1,- voor vijf minuten.
Sofie Muller maakte iets gewoners, een beeld van een kind dat zich omdraait en een spoor van begonia's achter zich ziet. Helaas is het Voorhoutse grint niet de beste voedingsbodem voor de plantjes.
Dit alles is te zien onder de noemer Vormidable, hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst  tot en met 30 augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten