zondag 14 augustus 2011

Drentse Bluesopera

Geweldig leuke voorstelling gezien: De Drentse Bluesopera. Deze voorstelling wordt gespeeld in een weiland bij Gieten in Drente. En wat boften we, vrijdag toen wij er waren was het zowaar de hele avond droog in tegenstelling tot eerdere avonden.
Het verhaal: Bennie Bartels, een jonge boer, wordt geacht de boerderij van zijn vader over te nemen. Hij voelt zich daardoor gevangen. De 'vooruitgang' doet zijn intrede in de vorm van Jenny, die een Wellnesscentrum wil oprichten en daarvoor land van hem nodig heeft. Jenny weet al haar elegante maniertjes in de strijd te gooien om de wethouder voor haar plannen te strikken.
De voorstelling wordt in sappig Drents gespeeld, wat goed te volgen is, en begeleid door stevige gitaarmuziek van muzikanten van onder andere Cuby en Normaal. De hoofdrolspelers kunnen trouwens behoorlijk goed zingen, vooral Jenny (Annemaaike Bakker) is een talent.
Het decor van dit stuk is een weiland, dus enorm groot en daar is ook gretig gebruik van gemaakt. Tractors en andere landbouwvoertuigen worden ingezet, rijen fietsers komen langs en het koor dat meedoet bestaat ook al uit zo'n 20 personen. Verder worden er erg veel leuke effecten ingezet, nieuwbouwhuizen verrijzen b.v. door alleen de contouren te laten zien, een immens tafellaken doet dienst als decorstuk en achter de vele ingepakte hooibalen staat belichting of kleden spelers zich om.
De voorstelling speelt nog een week maar is inmiddels uitverkocht. Wel wordt de Drentse Bluesopera nog eenmalig opgevoerd in Carré. Ik kan me er eerlijk gezegd niets bij voorstellen, juist het weidse landschap is zo'n bijzonder element van de voorstelling.
Klik hier voor een filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten