donderdag 17 november 2011

Winterbos

Kijk, de krukjes zijn al leuk!
De mensen van Kantine Oost hebben weer erg hun best gedaan om een mooie voorstelling te maken. De entreekaartjes zijn een plak boomstam die 'geknipt' worden met een bijl, door een vrouw met een jagershoedje op. Voordat je de tent binnenstapt die daar op de Beatrixdreef staat heb je dan al een kijkje genomen bij het sprookjesachtige tentenkampje: kleine verlichte tentjes met een bewegend schimmenspel waarbij je muziek kunt maken met kleine speeldoosjes. In de grote tent staat een houtkachel te loeien en vinden de gasten een plaatsje op een stuk boomstam. Dan worden verhalen verteld van bewoners van Parkwijk. Een oude mevrouw kijkt terug op haar leven als moeder van een gezin van vijf jongens en echtgenote van een man die fietsenmaker is. Ze kende iedereen in de wijk door de winkel, nu kent ze bijna niemand meer.
Een Turkse vrouw vertelt, terwijl ze deeg staat te kneden, over haar moeder die niet kon lezen en schrijven, maar haar zoveel heeft geleerd. Op haar beurt wil zij haar dochter graag ook weer zoveel leren.
Een Afrikaanse man vertelt dat zijn vader vluchtte toen hij nog klein was. Zijn moeder wil haar echtgenoot daarom graag vergeten. Nu is de man zelf gevlucht en begrijpt hij zijn vader veel beter.
Drie levensverhalen van drie heel verschillende mensen, allemaal even boeiend gebracht.
Grappig is de achtergrondmuziek, naast een gitaar en contrabas wordt ook de zingende zaag gebruikt, maar ook afwasborstels en platte pannen, deegklompen waarop geklopt wordt, en zelfs een eiersnijder.
Na het zomerbos is dit weer een bijzondere loot aan de boom van Kantine Oost!
Deze sfeervolle en verzorgde voorstelling verdient veel publiek, dus daarom: Hoort, zegt 't voort!
Nog tot en met zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten