woensdag 15 augustus 2007

Amersfoort

Gelokt door de kunstvaarroute ben ik een paar dagen naar Amersfoort geweest. Ik kende die stad eigenlijk alleen van het overstappen met de trein. Maar wat een aardig plaatsje is het, volop pleintjes, terrasjes, pittoreske huisjes, winkeltjes en dat allemaal op een paar vierkante kilometer. Het was wel erg rustig, waren alle Amersfoorters soms op vakantie? Nee, merkten wij ‘s nachts. Die hadden zich verzameld in de kroeg naast onze hotelkamer om een feestje te vieren!
Enfin, terug naar de kunstvaarroute.
Amersfoort telt , net als Haarlem, een paar grachtjes en elk jaar worden daar kunstwerken in of op het water geĆ«xposeerd. Je kunt het vanaf de wal of per open bootje bekijken, compleet met paraplu’s en een reisleider die er iets over vertelt. Het thema van dit jaar was: science fiction, waardoor veel kunstenaars hun sombere en natte kijk op de toekomst konden uitwerken. Zoals Kees Verwey (bekende naam voor Haarlemmers) die Venetiaanse meerpalen had bedacht. Of de reddingssloep van Jan Ros die voortdurend overstroomt. Of als klapstuk de Campsite van Henk van den Bosch, even sneu als geestig.
Erg leuk allemaal, zowel het vaartochtje als de kunst zelf. Hier hebben we weer een ideetje voor de 100 van Haarlem!! (bestaan ze nog?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten