dinsdag 26 november 2013

Elle s' en va

Het is echt een feelgoodroadmovie voor 60 plussers: Elle s'en va. Gisteren zat de hele zaal bomvol, (maandagmiddag!) met de doelgroep.
Catherine Deneuve speelt Bettie, een 63-jarige restauranthoudster die er ineens schoon genoeg van krijgt als ze hoort dat haar ex een nieuw liefje heeft dat ook nog zwanger is. Ze laat de boel de boel en stapt in haar auto om een eind weg te rijden. Ze komt terecht aan de keukentafel van een oud boertje, belandt in bed met een jonge charmeur (die de dodelijke zin uitspreekt: 'vroeger was je vast beeldschoon') en wordt gebeld door haar dochter waar ze nauwelijks contact mee heeft met de vraag haar kleinzoon naar zijn opa te brengen. Charly en zij kennen elkaar nauwelijks en in eerste instantie is het contact niet erg makkelijk. Nadat hij het bloed onder haar nagels heeft gehaald komen ze toch nader tot elkaar. Om het verhaal helemaal af te maken blijkt de opa toch niet zo'n nurkse man als hij eerst lijkt, enfin, een happy end.
Geslaagde film. Deneuve is prettig om naar te kijken maar de ontdekking van deze film is Charly (Nemo Schiffman), wat een talent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten