zondag 29 maart 2015

Gluren bij de buren

Spannend middagje vandaag, de eerste editie van Gluren bij de Buren in Haarlem.
We mochten onder andere binnenkijken in een woonboot in het Spaarne waar Joost Dobbe optrad. Prettig stem en dito uitstraling (en zo'n woonboot op zo'n plek willen we allemaal wel).
Volgende verrassing was RebupArt, een hoekpand in de Kruistochtstraat. Hier zit een soort clubhuis voor pubers. Op de bovenetage zit een piepklein maar o zo leuk theatertje, compleet met tien theaterklapstoelen, pluchen gordijnen en een circusachtig tentdoek-plafond. Hier trad Merel Moistra op, een brutale huis- tuin- en keukendiva met liedjes en grappen over haar transseksualiteit, erg grappig. Ze heeft geen mooie stem maar haar levenslustige optreden maakt veel goed.
De laatste verrassing was in de Kamperstraat. Via een garage bereik je een sfeervolle caféachtige ruimte. Het is de Kookgarage, Hier trad Julia Henneman op, een elfachtig vrouwtje in een struisvogelpakje, met een eigenzinnige collage van liedjes en korte sketches.
Er waren ruim 70 locaties waar iets te doen was, dus elke bezoeker zal een andere middag gehad hebben. Geweldig dat er zoveel mensen hun huizen en talenten willen delen. Geslaagd initiatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten