zaterdag 6 november 2010

Kunstlijn 2010

Gisteren werd de 25e Kunstlijn geopend.
Dat gebeurde in de Vishal waar van deelnemende kunstenaars een klein werk in witte kartonnen kubussen werd geëxposeerd.
Leuk idee, te meer omdat klein werk betaalbaarder is dan groot werk. Zeer betaalbaar zelfs, zie het geestige sculptuurtje van Kuno Grommers gemaakt uit vuilniszakdichtbinders (€ 6,95! Doe er dan maar drie!).
Daarna hield Joost Swarte in de Hallen een praatje over het verschil tussen vormgeving en kunst. Een leuk staaltje van vormgeving waren de kartonnen krukjes waar het publiek op zat. Deze krukjes werden even later ook ingezet voor een battle (hip voor wedstrijd) tussen vormgevers en kunstenaars. De krukjes werden als canvas gebruikt voor hun idee van 'werk je omhoog'. Conclusie: na afloop zie je niet meer welk krukje van een kunstenaar is of van een vormgever.
Door naar de lichtfabriek waar de expositie Lijn 1 plaatsvond, wat volgens de website staat voor jong en vernieuwend. Jong was in elk geval wel de openingsact: The Kroons, een duo dat niet direct in een hokje te plaatsen is, beetje slapstick, breakdanceachtig en vooral muziek. Met haar wat schelle stemmetje en expressieve koppie trekt het zangeresje alle aandacht naar zich toe terwijl haar partner fungeert als aangever. Origineel en erg leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten