zaterdag 28 mei 2011

Rondje expo's

Het kost soms moeite om het bij te houden, het culturele leven in Haarlem, (al gelooft niet iedereen dat…).
Vandaag even een klein rondje tentoonstellingen gedaan.
In de Vishal hangt werk van Hans de Bruijn die ik regelmatig aan het werk zie in het Patronaat, maar die hier foto's exposeert die hij gemaakt heeft van kunstenaars in hun ateliers of daarbuiten. Leuk om even een kijkje te nemen in hun universum. Mooie foto's ook. En van een paar gefotografeerde kunstenaars staat ook werk.
Door naar het Historisch Museum. Daar hangen foto's van het Spaarnestad fotoarchief. Het begint met een kleine introductie (bescheiden: Als Spaarnestad het niet heeft is het niet gebeurd), in de volgende zalen een selectie met foto´s. De collectie is enorm dus het is haast onmogelijk om een keuze te maken. Hier zien we onder meer de wel bekende foto van AndrĂ© Hazes als kleine jongen, zingend op een groentekistje, en de beroemde foto van mensen op de Dam, 7 mei 1945, schuilend achter een lantaarnpaal, tijdens een laatste verzet van de Duitsers.
Aansluitend in het ABC staat een expo over de nieuwbouw op de Raaks die nu eindelijk voltooid is en, nog leuker eigenlijk, een tentoonstelling met werk van leerlingen van het ROC Nova College. Ontwerp een bed voor lady Gaga of maak een nieuwe stoel uit drie oude exemplaren waren onder meer hun opdrachten. Deze zetel van Daisy en Femmy vind ik wel leuk. Rugleuning wordt zitting en andersom en door de zwierige pootjes en uitgespreide armleuningen krijgt het geheel iets uitnodigends.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten