zondag 15 mei 2011

Vijfhoekkunstroute

Het was weer gezellig, gezellig in de Vijfhoek. De ateliers, de schilderijen, de beelden, de gedichten, de foto's, de praatjes met de kunstenaars of bewoners en niet in het minst: de muziek! Want in deze 6e editie was er voor muziek ruim plaats. Op straathoeken of onder poortjes, voor etalages of gewoon in de Nieuwe Kerk, overal kon je muzikanten tegenkomen. Een greep: de complete familie Hannes Kuiper trad op, Hannes op gitaar, Christine op trekzak, en dochter Jorinde zong haar mooie liedjes niet in het minst gehinderd door haar dochter die in mama's buurt wilde zijn.
Erika Fangmann zong cabaretachtige liedjes in het Proveniershofje, grappig! Mooie plek ook, en simpel: raam open en pianiste José was ook goed te horen.
En, tot slot: Nina en Laura, een één-eiïge tweeling die tweestemmige Engelse liedjes zong. Stralend en charmant, ik kan niet anders zeggen en wat klonk dat goed! Uit Haarlem komen ze nota bene en ik blijk in mijn ontdekking al jaren achter te lopen: in 2008 deden ze mee aan één of andere tv-show over tweelingen: Twinzz, nooit gezien. Maar hier horen we meer van, mark my words!
(Luister hier naar de tweelingzusjes)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten