donderdag 2 juni 2011

Dichtlijn

Boudewijn de Groot opende vandaag in een hete en volle Vishal de zoveelste Dichtlijn. Zijn fans zijn met hem meegegroeid; twee bijna zestigjarige dames maakten ruzie om het beste plekje voor een foto. Je zag bijna weer de tieners in ze terug.
Na de opening konden we het buiten af. Sylvia Hubers leidde ons langs Bavo, Zonnevechter en Spaarne. Langs de route namen de dichters op het meegesleepte groentekistje plaats of hingen uit een raam om ons toe te dichten (Christine Bangert) en op de Melkbrug werden we zelfs toegezongen (door Andre Rooijmans en co.) met de tranentrekker: Blijdschap gaat over, maar leed kent geen grens!
Bij de Waag lokte het terras. Hier declameerde jongste deelnemer Puck van den Bosch, (´bijna elf´), die de organisatie gauw een mailtje had gestuurd toen ze hoorde van de Dichtlijn. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, en eng? helemaal niet! vond ze.
Bij Koops was het Ampzing Genootschap zo wijs om niet binnen maar op de stoep op te treden, dus ook daar konden we op het terras blijven plakken. Erg moeilijk om dan weer je weg te vervolgen, dat wel, dus hier eindigde voor ons de dichtlijn, weer een zeer aangename en zonnige editie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten