zaterdag 11 juni 2011

Maxima mode

Weinig dingen zijn zoveel besproken als de kleding van Maxima. Welke vrouw weet niet hoe haar verlovingsjurk er uit zag of haar trouwjurk. In Paleis Het Loo is deze kleding in het echt te bewonderen en ik kan niet anders zeggen dan: enig!
Hoe mutsig ook, ik vond het ontzettend leuk om haar rode verlovingsjurkje nu eens in het echt te zien. Net als haar postzakjasje, de pied de poulemantel, de leren jurk en het beroemde jeansjasje plus rode baret die zij ooit op koninginnedag droeg. Sommige jurken zijn eigenlijk best tuttig als je ze op de paspop ziet hangen maar zij draagt ze met zoveel zwier dat ze vanzelf hip lijken, dat kun je op de filmpjes constateren. Verder wist ik al uit de bladen dat ze een grote schoenmaat heeft, wat ik nu met eigen ogen heb kunnen aanschouwen. Niet gehinderd door enige gene draagt ze haar schoenen vaak ook nog met spitse punten waardoor bijvoorbeeld de rode schoenen van het spijkerjasje/rode baret ensemble wel maat 44 lijken, een extra reden om Maxima in je hart te sluiten...
Het enige dat een beetje tegenviel was de museumwinkel. Hier verwacht je op zijn minst rekken vol met replica's van de truttige rode verlovingsjurk of een collectie rode baretten of andere hoofddeksels, of dan toch een knippatroon van de trouwjapon, maar nee. Slechts een oranje sjaal en een postzaktas refereerden aan de geshowde kleding. Toch een gemiste kans van de museumwinkel, 'een beetje dom..'.
De expositie Maxima 10 jaar in Nederland is te zien tot 5 september in Paleis Het Loo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten