dinsdag 8 mei 2012

Johnny Dowd

Er zijn muzikanten die regelmatig het Patronaat aandoen maar nooit een volle zaal trekken, maar het publiek dat er is is absoluut fan. Zo'n muzikant is Johnny Dowd die gisterenavond weer optrad in de kleine zaal. Dit keer ondersteund door Hammond orgel en ritmebox zong hij voornamelijk nummers van zijn nieuwe CD No regrets. Een intrigerende verschijning was de zangeres: een mollige persiflage op een degelijke bibliothecaresse: streng pakje, knot en leesbril met als glamoreus accentje een wildwestbloes. Niets mis met bibliothecaresses natuurlijk, maar je verwacht ze niet direct zingend aan de zijde van Johnny Dowd (sprak zij jaloers..). Ze blijkt Truus de Groot te heten en haar muzikale wortels in de experimentele new-wave te hebben, what's in a name!
Dit concert was weer heel anders dan de vorige die ik van hem zag, maar al met al weer een prima optreden van de vals zingende man met het slepende Amerikaanse accent.

6 opmerkingen:

 1. En zij heeft weer aan de zijde van Lee Ranaldo gestaan, daar ben ík nu weer een tikkeltje jaloers op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En die moet ik dan weer googelen (Sonic Youth! aha)en zo grijpt alles ineen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er is altijd hoop, Batgirl was a librarian ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dat zo? Die bibliothecaresses toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ googelende Lidia: en ik ontdekte al googelend dat die man nog steeds springlevend is en ook nog altijd nieuwe muziek maakt. Sinds gister heb ik dan ook zijn meest recente cd ('n solo-cd) in huis!..
  Waar een blogbericht niet allemaal goed voor is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. (overigens moet ik niet al te idolaat doen: ik schreef dat zij (Truus) aan de zijde van Lee Ranaldo heeft gestaan, maar het was natuurlijk omgekeerd: hij stond aan de hare!
  En dát zou ik nu ook wel willen, zijn gitaarspel naast mijn gitaargefröbel! Puur voor de muziek. Al vrees ik dat mijn gevoelige oren het daar tegenwoordig niet meer zo mee eens zullen zijn...)

  BeantwoordenVerwijderen