maandag 9 juli 2012

Zomerfestival

Nationaal Park de Kennemerduinen hield het afgelopen weekend een zomerfestival. Voor wie niet hoefde bij te komen van Roze Zaterdag was er gisteren nog van alles te doen. Zo liep ik zelf 's ochtends met een gezelschap en gids door Elswout om daarna voor een gezamenlijk ontbijt neer te strijken bij Kraantje Lek. Ik kom wel vaker in Elswout maar van een gids hoor je altijd wel weer wat nieuws. Zo weet ik nu dat er een parasollaantje bestaat waar de linden zo dicht op elkaar staan zodat de dames er vroeger, toen de mode nog een blank huidje voorschreef, zonder gevaar voor verbranding konden wandelen. De linden zijn trouwens zo geplant dat vanuit het huis de grootste exemplaren vooraan staan zodat er een optische dieptewerking optreedt die het park langer laat lijken. Sommige bomen zijn hol, (erg spannend voor kinderen) maar kunnen dat heel goed hebben omdat ze dan extra voedselstrengen ontwikkelen. En verder huizen er veel vleermuizen in deze linden.
Dat alleen al over het parasollaantje en zo babbelde onze gids bevlogen verder, ik weet nu dat er 81 soorten mos zijn in Elswout bijvoorbeeld (81!), dat er een bestraat pad is omdat de buren een gehandicapt kind hadden die ze in zijn rolstoel wilden rondrijden, dat er prachtige moshellingen zijn die erg veel onderhoud vragen, en dat er orchidee├źn groeien.
Na het ontbijt in Kraantje Lek bracht ze ons weer terug via Elswout en plakte er geheel voor eigen genoegen (en de onze!) nog een korte excursie aan vast.
Heerlijk zulke enthousiastelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten