Ik hou helemaal niet van beton, maar het museum Beelden aan Zee kan mijn goedkeuring zeker wegdragen. Als een soort bunker ligt het in de Scheveningse duinen. Op de een of andere manier is de maat precies goed en is het prettig om daar in de zalen en op de terrassen rond te wandelen. Het is ook verrassend ingedeeld met een groot half ingegraven terras bij het café, de verschillende museumzalen en de doorkijkjes naar buiten om uiteindelijk op het gebouw de Scheveningse skyline te zien (als je op een bankje gaat staan dan).
Momenteel staat er de expositie The Rainbow Nation, hedendaagse beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika. Je krijgt hier een beeld van de geschiedenis van de moderne beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika en de rol die politiek daarin heeft gespeeld, erg interessant. Uiteraard heel diverse kunstwerken, zoals een bijna levensgrote taxibus van plastic kleerhangers (Gordon Froud) of de werken van Wim Botha die koppen snijdt uit bijbels of encyclopedieën.
Het imposantste en waarschijnlijk meest gefotografeerde werk van deze tentoonstelling is het werk Lovers in tango van Mary Sibande, waarbij een legertje figuren marcheert (lijkt het) voor een vrouw gekleed in een mix van traditioneel uniform en baljurk.
Verder te zien op deze expositie de wording van het Mandela monument gemaakt door Arie Schippers (wordt binnenkort onthuld door Tutu, leuk om nu eens te zien hoe zo´n beeld tot stand komt), en een kleine expo van Zuid-Afrikaanse fotografen.
woensdag 5 september 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten