zondag 15 september 2013

Cultuurweekend

Van Korenlint tot Koresteijn, Haarlem heeft dit weekend erg zijn best gedaan.
Van het Korenlint noem ik de Kennemerduin Singers die alvast een voorproefje gaven van Haarlem wat ben je mooi van Fredie Kuiper. Dit lied zal vanmiddag in de Philharmonie het culturele seizoen openen.
Na een preview in de Toneelschuur van Conny Janssen danst was het tijd voor Koresteijn, een interessant initiatief van de bewoners van het pand Koorstraat 2. Zij stelden hun huis open voor het publiek. In de bomvolle huiskamer sprong Steven de Jong op een tafel om liedjes te zingen van zijn elpee. ('Straks te koop hier in de slaapkamer!'). Hij kan niet alleen goed zingen maar is ook een geboren entertainer, grappig en welbespraakt. Joosje van Dooren zong sommige liedjes mee, een prettige combinatie die stemmen.
Op een zolderkamer had Ida van Dril nog een paar plaatsen over voor haar minivoorstelling. De andere gegadigden wachtten braaf tien minuutjes op de gang voor de volgende voorstelling. Ida vertelde een verhaal dat haar vader weer aan haar had verteld, over een koning die niet dood wilde. Mooi gedaan met een handpop in de rol van haar vader.
Als afsluiter van de avond een uitstekend concert van Johnny Dowd in het Patronaat, strammer dan ooit, maar als immer in net pak en goed op dreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten