dinsdag 29 juli 2014

Noordwaarts

Een boek om in één ruk uit te lezen: Noordwaarts (Northline) van Willy Vlautin. De 22-jarige Allison heeft weinig grip op haar leven. Haar vriend behandelt haar als een stuk vuil, ze drinkt teveel en tot overmaat van ramp is ze ook nog zwanger. Ze is als de dood dat haar vriend daarachter komt want dat het niet snor zit tussen hun twee beseft ze maar al te goed. Ze vertrekt stiekem uit Las Vegas naar Reno om daar te bevallen en staat haar kind ter adoptie af. Ze probeert een nieuw leven op te bouwen maar hoe doe je dat als je zelf altijd maar aan je lot bent overgelaten? Ze vlucht in dromen over Paul Newman, haar held.
Je zou haar zelf wel willen redden, zo zie je haar tobben. Het boek zit, mede door de korte hoofdstukken vol vaart en je blijft geboeid door Allison's armzalige pogingen om iets van het leven te maken. Goddank gloort er aan het eind van het boek een klein beetje hoop voor haar.
Willy Vlautin is behalve schrijver ook muzikant en hij maakte de CD met melancholieke instrumentale muziek die bij het boek hoort, 'de soundtrack van het boek.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten