zondag 5 juli 2015

Soldaat van Oranje

Hij speelt al jaren, de musical Soldaat van Oranje, en terecht want het is een spektakel van de eerste orde. Over de ronddraaiende theaterzaal en de spectaculaire decors (de zee! een echt vliegtuig! acteurs rijdend op echte motorfietsen!)  is al van alles gezegd, ik kan er weinig aan toe voegen. Het doet verlangen naar een kijkje achter de schermen. De musical zelf (Leidse studenten kiezen in W.O.II voor meelopen of verzet) is boeiend genoeg om de lange zit vol te houden en de acteurs zingen prima.
Als theaterplek is een hangar op een vliegveld natuurlijk een hele spannende en in dit geval passende plek. Het is een raadsel waar de 1100 bezoekers blijven als het pauze is. De foyer lijkt echt niet heel groot en toch past het er allemaal keurig in.
Wat ik zelf een vondst vond is dat er een in- en uitgang is bij de toiletten wat de doorstroming enorm bevordert en dat er ook véél toiletten zijn. Bovendien zijn ze helemaal in stijl aangekleed.
Een piepklein kritiekpuntje op de verder voortreffelijke logistiek: er was tamelijk veel verwarring over de zitplaatsen in de zaal en in de ring, misschien behoeft de bewegwijzering hier nog wat aanpassing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten