donderdag 24 december 2015

Hannes Kuiper 70 jaar

Ja, hij was echt jarig vandaag, zei Hannes gisteren glunderend tegen me, en het was een cadeau dat ik kwam, vervolgde hij. Nou, is dat niet leuk? Ik was op het verjaardagsfeestje van Hannes Kuiper. Hij werd 70 en dat werd gevierd in het Patronaat. Peter Bruyn had het er al maanden druk mee. Hij organiseerde dat bevriende muzikanten Hannes' teksten gingen zingen en er werden opnames gemaakt zodat alles ook nog eens op een gele elpee werd gezet die je kon aanschaffen in een luxe of superdeluxe pakket.
De bandjes traden gisteren uiteraard ook op en dat werd een bonte mix van meest Haarlemse muzikanten, van Maarten Eysker tot Spoon Lifts Moon, van Grey Lotus tot Bob Fosko, de Sgeurvreters met Jan Willem Reitsma, ach wie was er eigenlijk niet.
Alles zeer genietbaar met een uitschieter als de Kliko's die met een tekst als Hee jij daar, aan de overkant van het kanaal, een kwartier wisten te vullen met zeer spannende gitaarsolo's. Ook dochter Jorinde Kuiper zong wat liedjes en wat heeft zij toch een ontroerend mooie stem. Zus Jeanne declameerde het gedicht dat Hannes in haar po√ęziealbum schreef toen zij negen was (en hij zestien). Toen al met een typische Hannestoon: de zon gaat op, de zon gaat neer, in de wei ligt een fles bier, de man gaat op, de man gaat neer, (of iets van die strekking).
Uiteraard speelde Hannes zelf ook enkele keren mee, helemaal in zijn element. Het openingsnummer samen met vrouw Christine en zijn oude vrienden. En het slotstuk, samen met burgemeester Schneiders, nachtburgemeester Marcel Schmidt en Hannes zelf als burgemeester van de Vijfhoek. Om het plaatje compleet te maken stond ex-burgemeester Jaap Pop hiervan foto's te maken.
Hannes Kuiper is 70 jaar, het was een prachtige avond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten