vrijdag 4 december 2015

Markus Selg

Het is een Gesammtkunstwerk zegt Ann de Meester in de audiotour over de tentoonstelling Primitive Data van Markus Selg in de Hallen. En inderdaad lijkt alles helemaal bij elkaar te passen. In alle zalen zie je dezelfde aardetinten terug in de werken van Selg. Hij combineert hedendaagse technologie met beelden van oude culturen, archetypes, voodoo en spiritualiteit. Eigenlijk alles wat in het leven belangrijk is mixt hij en alle beelden die hij gebruikt hebben een betekenis. Zo staat het water voor het leven dat stroomt, voortgaat en de steeds terugkerende slang voor wijsheid terwijl je die ook kunt vergelijken met de kabel waarmee digitale data je huis binnenkomen. Enfin, alles hangt met alles samen.
Selg maakt prints van digitale beelden die hij zelf samenstelt met foto's van het internet. Ook maakt hij beelden van polyester of doodgewoon karton en papiermaché. Op de zolder staat iets wat een soort Egyptische tempel lijkt, eenmaal binnen waan je je in een tent die zo van een modern stamhoofd in donker Afrika zou kunnen zijn.
De hele tentoonstelling is sfeervol en verrassend en als je gaat moet je zeker de audiotour gebruiken want dan is het wat duidelijker waar je naar kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten