dinsdag 21 februari 2012

Hugo

Bijzondere en sfeervolle film, Hugo, het verhaal van een jongetje dat clandestien in een klok woont in het station van Parijs zo'n eeuw geleden in de tijd van de stoomlocomotieven. Beetje raar als je dan de eerst zin in het Engels hoort uitspreken, maar dat went snel. Hugo is een wees en zoon van een instrument- en klokkenmaker. Hij koestert een soort robot die zijn vader ooit uit een museum heeft meegenomen. Het enige ontbrekende schakeltje om die robot te laten werken, (schrijven zelfs), is een hartvormig sleuteltje. Als hij bevriend raakt met de peetdochter van de man die een speelgoedwinkel op het station heeft blijkt dat zij het sleuteltje heeft. Dan volgt de speurtocht naar waarom de robot tekent wat hij tekent en van wie hij ooit geweest is.
Een ode aan de filmgeschiedenis, bekende oude filmscènes spelen een rol. Het jongetje Asa Butterfield (Hugo) zou met zijn staalblauwe ogen ook zo in een griezelfilm kunnen spelen, Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen (Borat) blinken uit als speelgoedverkoper en stationschef.
Prachtig vormgegeven wervelende film, met decors waar je u tegen zegt en dat alles in bestorven kleurtjes. Jammer toch van de taal toch eigenlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten