zondag 4 maart 2012

Theesalon Gewoon Gezellig

Leuk nieuw initiatief van BUUV: Theesalon Gewoon Gezellig. Bedoeld om kennis te maken met je buurtbewoners en vraag en aanbod om hulp te laten samenkomen.
Vandaag kwamen zo'n veertig geïnteresseerden een kijkje nemen in Wijkcentrum Binnensteeds. Omdat iedereen wat lekkers meebracht ontstond er een heus hapjesbuffet, heerlijk! Mijn hoogbejaarde buurvrouw kreeg er tenminste geen genoeg van, nadat ze verschillende keren haar bordje had gevuld en mij toen alles over haar oog- en oorproblemen had verteld ging ze er vandoor met de room die op de scones hoorde. Ach, ook voor de lekkere trek bemiddelt BUUV.....
De tafels waren ook zo leuk gedekt met geblokte kleedjes en ouderwets gebloemde kopjes van het Juttersdok.
Ondertussen werden de eerste vragen gesteld, de één zocht een slechtziend bridgemaatje zodat ze met grote kaarten kan spelen, de ander een wandelvriend om minstens 20 kilometer te lopen. Een mevrouw zocht liefhebbers om te handwerken en een ander wilde weer graag koken voor andere mensen. Hier en daar werden al matches gemaakt en anders namen de BUUV bemiddelaars de vragen op in hun bestand om verder te zoeken.
Tot slot van de middag was daar het optreden van Deborah, hier en daar ondersteund door zusje Kimberley, leuk, fris en enthousiast.
Al met al een mooi initiatief dat vast wel een vervolg gaat krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten