donderdag 26 juli 2012

Parksessies nr.1

Dat had ze goed bekeken, Coco Groothuis, om wat reuring in de Hout te brengen. Gisteren was de eerste versie van de Parksessies waar een stukje Hout veranderde in een king-size picknickveld. Het veld was aangekleed met kleurige vlaggen en een enorme lap, gemaakt van oude paraplu's, die in de bomen hing. Er werd fanatiek gehoelahoept en (wie kent het nog!) twister gespeeld. Aan een picknicktafel leerden meisjes elkaar haken met garen gemaakt van plastic zakjes. Het resultaat hing later in de bomen, met kleine lichtjes erin. Vogelhuisjes met laddertjes van mensenhaar (van Chrystl Rijkeboer) zorgden voor een vervreemdend effect. De aankondigingen in het Neder-Amerikaans van Joshua Baumgarten en het zwoele zomerweer maakten het prettige summer of lovesfeertje compleet.
En er was muziek. This Leo Sunrise is de lyrische naam van een aardig folkachtig bandje, waarvan het geluid af en toe helaas nogal rondzong, misschien was dat de reden dat een buurtbewoner klaagde en het volgende bandje Isaac Bullock moest uitwijken naar Storing. Sneu, want daar stonden zij voor anderhalve man en een paardekop te spelen in plaats van voor een gezellig vol grasveld.
Volgende week weer een aflevering van Parksessies, komt allen want dan spelen mijn zoons met hun band Bat Country.  En de Marginalen, ben ik ook wel benieuwd naar.

4 opmerkingen:

 1. ws er echt onderhalve man in Storing?dt's ons niet opgevallen.Een bandje vn 8 man? volgens mij bn ik te kritisch nu..But please do your Home work for the next time. thank you.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb begrepen dat de feedback werd veroorzaakt door de te goed werkende galm in de koepel. Volgende keer de monitoren wat zachter zetten en de PA-speakers buiten de koepel plaatsen, zou ik zeggen.

  @Anoniem: You need to work a bit harder on your Dutch idioms, dude. That was a metaphorical horse's head.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij reageren niet erg graag op bloggen of op krantenartikelen.We houden het meestal bij muziek maken.Maar hierop moet we wel reageren vinden we al is dit blog uit een sympathieke hoekpunt.Bent u wel naar storing geweest?een metafoor is natuurlijk sterk als hij bewezen kan worden.Wij hebben onze vrienden Niels,Joost en Coco bijgestaan op dit evenement dat was onze doel.Als we volle zalen willen dan zorgen er zelf voor.Kom anders vanavond in Storing Haarlem kan je het zelf mee maken of anders op de andere 3 plekken waar we gaan spelen deze week.mvg, Isaac & friends.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Isaac, Ja, ik was in Storing en daar was het echt niet druk. Heb niet het hele concert gezien dus misschien werd het later wel druk, dat kan. Wat is nu precies het probleem?

  BeantwoordenVerwijderen